Nationale Molendag 2017

Tijdens de Nationale Molendag Ā op zaterdag 13 mei 2017 was er een gezellige drukte rond en in de molen De Hoop.

De handwerkdemonstraties werden gedeeltelijk gegeven in een tent die naast de molen op het grasveld was geplaatst en op de eerste verdieping in de molen. In de tent was het gezellig werken en hadden de bezoekers goed de gelegenheid de verschillende technieken te bekijken en vragen te stellen aan de dames. Tevens kon op ook de eerste verdiepingĀ men aan de stamtafel gezellig bijkletsen onder het genot van een kop koffie of iets anders.Ā 

Voor de kinderen was er een Molenkleurboekje. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten van verschillende molentypes. De kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. De Hollandsche Molen Stichting beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

De molen heeft de hele dag gedraaid en veel mensen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de molenaars aan het werk te zien. Er waren veel vragen voor de molenaars die hierop graag antwoord gaven en uitlegden hoe de molen werkt.

Er stond te weinig wind om te echt te malen maar op de meelzolder werd door kinderen en volwassenen de kleine handmolen bediend waardoor er toch nog gemalen werd op de Nationale Molendag 2017 in Sleen.