Pannenkoekenmeel

Nieuwe activiteiten bij molen De Hoop.

Sinds vorig jaar wordt er in de molen voor consumptie tarwe gemalen en het eindproduct hiervan is een volkorentarwemeel. Door plaatselijke bakkerij Herman Schepers wordt hiervan het heerlijke “Molen Broodje“ gebakken.   

De molenaars zochten een nieuwe uitdaging en dat hebben ze gevonden want sinds kort wordt er ook pannenkoekenmeel geproduceerd in molen De Hoop. De basis voor pannenkoekenmeel is volkorentarwemeel waarbij in een bepaalde verhouding o.a. tarwebloem wordt toegevoegd. Voor het vinden van de goede meelsamenstelling is er uitvoerig getest en is het gelukt een “pannenkoekenmeel” te kunnen vinden waarvan alle testers tevreden zijn over de smaak en over het bakproces van de pannenkoeken.

Het speciaal gedrukte zakje waarin het meel wordt verpakt.

In eerste instantie is er op kleine schaal pannenkoekenmeel geproduceerd maar om een eigen product ook een eigen gezicht te geven is er gekozen hiervoor speciale zakjes te laten drukken met daarop het logo van de molen. Omdat de molen geen winkel heeft zijn streekwinkels in de buurt gevraagd het pannenkoekenmeel te verkopen in hun winkel.

Naast het pannenkoekenmeel is er bij onderstaande winkels ook “tarwebloem” te koop.

Op dit moment is het pannenkoekenmeel  (en bloem) te koop op de volgende adressen:

Boerderijwinkel De Lutte Esch, Diphoorn 22, 7842TB Diphoorn; www.lutte-esch.nl

Melk & Meer Sleen, Schaapstreek 26, 7841BS Sleen; www.melkenmeersleen.nl