Overdracht molens aan Het Drentse Landschap

De eerste twee molens van gemeente Coevorden zijn overgedragen aan Het Drentse Landschap. Vandaag heeft de overdracht plaats gevonden van de Jantina Helling in Aalden en de Bente in Dalen. De overdracht van de zeven molens in gemeente Coevorden vindt in plaats fases. Tijdens de tweede fase worden de De Arend in Coevorden, Jan Pol in Dalen en De Hoop in Wachtum overgedragen. De Hoop in Sleen en de Albertdina in Noord-Sleen worden eind 2020 overgedragen.

De overdracht werd gestart met een samenkomst in ‘t Hoes van Hol-an in Oud-Aalden en het programma is afgesloten door de ondertekening van de officiële overdrachtsformulieren bij de Jantina Hellingmolen. 

Onder het genot van een kopje koffie en een plak krentenbrood wordt door Jeroen Huizing, wethouder gemeente Coevorden en Sonja van de Meer, directeur Het Drentse Landschap teruggeblikt en vooruit gekeken op de totstandkoming van de overdracht van de zeven molens. Door beide partijen is nog weer eens duidelijk aangegeven dat de lopende afspraken rond de molens door Het Drentse Landschap gerespecteerd worden.  De molens krijgen een promotietas van Het Drentse Landschap met onder andere het boek 100% DRENTHE en een vlag.

De overdrachtsformulieren zijn getekend namens Jeroen Huizing, wethouder gemeente Coevorden en Sonja van de Meer, directeur Het Drentse Landschap.

Symbolisch geeft Jeroen twee molens aan Sonja.

Vandaag is ook het startsein gegeven voor een tekenwedstrijd die is uitgeschreven voor de leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Coevorden. Zij worden uitgedaagd om hun eigen ontwerp voor een molen te maken. Degene die de mooiste tekening maakt, krijgt met de hele klas een rondleiding in de molen en kunnen daar kniepertjes bakken met het meel van de molen.