Welkom Nieuws Historie Agenda Vrienden Sponsoren De stichting Links Techniek Contact

Versie 8 juni 2014

anbi youtube
1915 - 2014

WELKOM!


Leuk dat u de website van de Sleener molen ‘De Hoop’ bezoekt!

De molen (be)staat sinds 1915 in Sleen. 2014 is daarom het honderdste jaar van de molen. Een feestjaar gaat van start: 100 jaar molen in Sleen! Deze molen heeft hiervoor in Amersfoort gestaan. Eind 2010 is de molen van particulier bezit overgegaan naar de gemeente Coevorden. De gemeente draagt zorg voor het onderhoud van de molen. De Sleener Molen Stichting ‘De Hoop’ is in 2012 opgericht. De stichting zorgt er voor dat de molen ‘leeft’ en draait.

Op 10 mei, Nationale Molendag, beginnen we ons 100e jaar. Klik hier voor een verslag van deze dag.

Dit jaar vieren we het 100-jarig (be)staan van de molen in Sleen met diverse activiteiten. Daarvoor organiseren we onder andere een creatieve wedstrijd.

Op 23 augustus kunt u met uw klassieke auto deelnemen aan een toerrit. De rit van 70 km gaat langs de zeven molens in de gemeente. Klik hier voor info en aanmelden. Vertrek vanaf 10 uur.


De vrienden van de molen en onze sponsoren maken de activiteiten financieel mogelijk. Wordt vriend van de molen als u de stichting wilt ondersteunen.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis van deze molen, kijk dan onder ‘historie’.

In de gemeente Coevorden zijn er meerdere molens. Onder ‘links’ kunt u de websites hiervan vinden. Een aantal molens kunt u bezoeken. De stichting is ANBI-erkend. Uw giften zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Vrienden

Klik hier voor ‘Vriend van de molen’

20140205 20140510

Klik voor het verslag 100 jaar molen 10 mei

Klik hier voor de creatieve wedstrijd