Welkom Nieuws Historie Agenda Vrienden Sponsoren De stichting Links Techniek Contact

Versie 13 april 2014

anbi youtube
1915 - 2014

WELKOM!


Leuk dat u de website van de Sleener molen ‘De Hoop’ bezoekt!

De molen (be)staat sinds 1915 in Sleen. 2014 is daarom het honderdste jaar van de molen. Een feestjaar gaat van start: 100 jaar molen in Sleen! Deze molen heeft hiervoor in Amersfoort gestaan. Eind 2010 is de molen van particulier bezit overgegaan naar de gemeente Coevorden. De gemeente draagt zorg voor het onderhoud van de molen. De Sleener Molen Stichting ‘De Hoop’ is in 2012 opgericht. De stichting zorgt er voor dat de molen ‘leeft’ en draait.

Dit jaar vieren we het 100-jarig (be)staan van de molen in Sleen met diverse activiteiten. Dat is onder andere een creatieve wedstrijd en een toerrit voor klassieke auto’s. Aanmelden kan met de knoppen hieronder.


De vrienden van de molen en onze sponsoren maken de activiteiten financieel mogelijk.  Wordt vriend van de molen als u de stichting wilt ondersteunen.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis van deze molen, kijk dan onder ‘historie’.

In de gemeente Coevorden zijn er meerdere molens. Onder ‘links’ kunt u de websites hiervan vinden. Een aantal molens kunt u bezoeken. De stichting is ANBI-erkend. Uw giften zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Vrienden

Klik hier voor ‘Vriend van de molen’

20140205 20140206

Inschrijven toerrit klassieke auto’s op 10 mei 2014

Klik hier voor de creatieve wedstrijd